Doko nieuws 19-01-2024

VAN DE VOORZITTER

Na een paar weken afwezigheid hier weer eens een stukje van uw voorzitter. Weliswaar op flinke afstand in het verre buitenland, maar toch kon ik de activiteiten volgen en ik moet zeggen dat de club in de vakantieperiode niet heeft stilgezeten.

De hyacintenactie was weer een succes dankzij de inzet van veel leden.  De hyacinten kwamen van ver deze keer, onze vertrouwde leverancier kon niet op tijd leveren, maar gelukkig kwamen we via Ton Langelaan in contact met een bedrijf in de bollenstreek in Zuid-Holland dat wel kon leveren.

Arjan was zo vriendelijk om met zijn bus de bollen op te halen en die waren ook nog van uitstekende kwaliteit. Daarna volgde het scholierentoernooi dat dankzij Trudy en Sandra heel geslaagd was. En ook leuk om te melden dat dankzij de impulsen van Ton Muller er een groepje recreanten gevormd is dat iedere woensdag de gymzaal weet te vinden. En als ik dan toch bedankjes aan het uitdelen ben mag wederom Ton Langelaan niet onvermeld blijven want Ton heeft onze club een flinke som cadeau gedaan waar de voorraad balletjes mee aangevuld kon worden. Ton bedankt! Inmiddels is de competitie ook weer begonnen en het goede nieuws is dat DOKO 1 een hele goede start heeft gemaakt. De andere teams spelen pas volgende week hun eerste competitiewedstrijd.

Allemaal alvast veel succes deze voorjaarscompetitie. En voor degenen die recreatief een balletje willen slaan: dat kan op de woensdag.

Nico

PROGRAMMA

===========

Za. 03-02   14.00 uur   HTC 3  –  DOKO 1       Ron, Ingmar, Michael

Vr. 02-02    20.15 uur   Limmen 1  –  DOKO 2    Jacco, Hans, Tim

Vr. 02-02    20.00 uur   Alkmaar 4  –  DOKO 3   Arjan, Nico, Sandra

Za. 03-02   10.00 uur   Noordkop/DOKO 1  – HBC 2    Erik, Jax, Thomas

UITSLAGEN

=========

Afgelopen vrijdag was de start van de Voorjaarscompetitie 2024 maar slechts één seniorenteam kwam in aktie. Dat komt doordat het tweede en derde in een poule van vijf spelen (in plaats van 6) en de eerste speelronde was gelijk de vrije ronde. Hierdoor alle ruimte en rust voor het eerste team dat thuis speelde tegen ASSV uit Duivendrecht. Zij arriveerden iets te laat in de gymzaal maar de koffie werd overgeslagen en na even ingespeeld te hebben werd de wedstrijd gestart. Ron kon gelijk aan de bak want hij mocht tegen de sterkste speler, Remko. (klein detail, alle spelers van ASSV heten Mulder van hun achternaam, Wim is de oom en Remko en Tim zijn broers en neefjes van ome Wim).

Ron begon sterk en won de eerste game maar hierna kwam Remko op slag en won de partij met 1-3. Ingmar mocht hierna tegen Tim en stond heel sterk te spelen en won met 3-1. Michael volgde dit voorbeeld door met 3-1 van Wim te winnen. De dubbel ging hierna gewoon heel netjes in drieën en dit zorgde voor een hele mooie 3-1 voorsprong! Ingmar mocht hierna de strijd aangaan tegen Remko maar met 6-11, 10-12 en 4-11 ging het punt naar ASSV. Ron had geen moeite met Wim en zorgde voor een 4-2 voorsprong. Michael tegen Tim was een hele spannende wedstrijd en werd beslist in de vijfde game. Met zeer sterk spel van Michael werd het 11-7 in de beslissende game en de tussenstand werd zo 5-2. Ingmar tegen Wim was ook een spannende partij maar met 11-7, 11-3, 9-11, 10-12 en 11-4 was het Ingmar die aan het langste eind trok en werd het 6-2. Daarna nog een thriller, Michael tegen de sterke Remko. Na 7-11 en 2-11 had Michael het spelletje door en met 11-6 en 13-11 trok hij de stand gelijk en sleepte er een vijfde game uit. Deze ging gelijk op maar op het nippertje (10-12) ging het punt naar ASSV. Ron mocht de wedstrijd afmaken tegen Tim. Met 11-6, 12-10 en 11-8 werd het laatste punt binnengehaald en werd het een hele mooie en belangrijke 7-3 overwinning!! Een goede start in de eerste klasse!! Ga zo door!!

Het jeugdteam Noordkop/DOKO 1 kwam ook in aktie op zaterdag en speelde een uitwedstrijd tegen Diemen. Eljay, Jamel en Cheyenne stonden opgesteld en gingen de strijd aan. Er werd flink om de punten gestreden, er werd weer een hoop geleerd deze wedstrijd, en af en toe werd een game gewonnen maar uiteindelijk bleek de tegenstander te sterk. Eljay wist keurig twee partijen te winnen maar voor Jamel en Cheyenne zat dat er deze week niet in. Hierdoor werd het 8-2 voor Diemen.

Komende zaterdag speelt dit team thuis tegen HBC en gaat Thomas zijn eerste competitiewedstrijd spelen. Zet hem op Thomas!!

Sandra

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *