DOKO nieuws 02-02-2024

VAN DE VOORZITTER

Goed nieuws van de bestuurstafel: we hebben in het bestuur een opvolger voor Ton Muller gevonden  in de persoon van Michael Dumont.

Daar zijn we als bestuur erg blij mee. Officieel is zijn benoeming pas bij de ALV, maar Michael was bereid alvast aan te sluiten.

We hebben afgesproken dat Michael zich  bezig gaat houden met de organisatie van de toernooien. Ook gaat Michael Trudy ondersteunen bij het scholierentoernooi, wat altijd een flinke klus is. Michael alvast veel succes!

En nu het toch over toernooien gaat: het clubkampioenschap voor de senioren is gepland in de competitievrije week, namelijk op vrijdagavond 23 februari. Als je je nog niet hebt opgegeven kan dat alsnog op de DOKO app.

Tenslotte nog een positief bericht: de gemeente heeft ons de jeugdsubsidie toegekend, een bedrag van € 750,-

Nico

PROGRAMMA

===========

Za. 09-02  15.00 uur   Rapidity 2  –  DOKO 1          Ron, Ingmar, Michael

Vr. 09-02   20.00 uur   DOV 7  –  DOKO 2                Jacco, Martin, Hans, Tim

Vr. 09-02   20.00 uur   Duintreffers 2  –  DOKO 3   Arjan, Nico, Chris, Sandra

UITSLAGEN

=========

DOKO 1 speelde op zaterdagmiddag uit tegen HTC 3 in Hoofddorp. Na de voortvarende start van vorige week waren Ron, Ingmar en Michael van plan dit door te trekken en ondanks het voor ons ongebruikelijke tijdstip, gingen ze vol goede moed naar Hoofddorp. Na een mooie overwinning van Ron en verlies van Ingmar en Michael, trokken Ron en Ingmar met de dubbel de stand weer gelijk. In een spannende wedstrijd won Ron in vijven van Nick en Michael volgde dit voorbeeld door in vieren van Marco te winnen. Dat werd nog even spannend want Michael verrekte een spier in zijn rug maar op pure wilskracht liet hij de voorsprong niet glippen en haalde het punt binnen! Ingmar verloor hierna helaas van Marlous en Michael moest zijn laatste wedstrijd helaas opgeven, de rugblessure werd dermate erg dat verder spelen geen optie was. Inmiddels stond het 4-4 maar doordat de laatste twee partijen werden gewonnen door Ron en Ingmar, werd het een mooie 6-4 overwinning!!

DOKO 2 speelde op vrijdagavond uit tegen Limmen 1. Door de blessure van Martin, verhindering van Tim en een drietal invalbeperkingen, lukte het niet om een volledig team op de been te krijgen. Hierdoor gingen Jacco en Hans samen de strijd aan. En dat viel niet mee… De eerste twee enkels gingen verloren, en de dubbel ging in drieën ook naar de tegenstander. 4-0 dus. Jacco zat dicht bij een overwinning maar met 12-10, 8-11, 5-11, 11-8 en 12-10 ging het punt nipt naar Limmen. Hierna wist Hans de nul weg te werken door in vijven te winnen van Jeroen. Jacco behaalde tegen Jeroen ook een vijfde game maar deze ging helaas met 11-6 verloren. De laatste partij ging tussen Hans en Levi en met 7-11, 13-15 en 7-11 wist Hans het tweede punt binnen te halen. Uiteindelijk werd het dan ook een 8-2 nederlaag. Hopelijk worden er komende vrijdag met een volledig team meer punten behaald.

DOKO 3 speelde op vrijdagavond uit tegen Alkmaar 4. In een volle, drukke, koude zaal met blauwe tafels was het even wennen voor Nico, Arjan en Sandra maar de start was voortvarend. De eerste drie enkels en de dubbel werden zonder al te grote problemen gewonnen. Hierna speelde Nico tegen Niek en dit werd een spannende pot. De beslissende vijfde game ging gelijk op maar met 11-8 ging het punt helaas naar Alkmaar. Door tweemaal winst van Arjan en eenmaal van Sandra werd de voorsprong uitgebreid naar 7-1. Nico wist dit niet te vergroten want hij had geen antwoord op het snelle aanvallende spel van Maria, 7-2. De laatste wedstrijd ging tussen Rob en Sandra en met 3-11, 2-11 en 9-11 ging het punt naar Sandra en werd de eindstand op 8-2 bepaald.

Het jeugdteam Noordkop/DOKO 1 speelde op zaterdagmorgen thuis tegen HBC uit Heemstede. In de opstelling dit keer Jax, Eryk en Thomas. Voor Thomas de allereerste echte competitiewedstrijd! Spannend en leuk!! Helaas was de tegenstander dit keer te sterk maar Thomas wist bijna een game te winnen. Na 3-11 en 2-11 had hij het spelletje van tegenstander Anson een beetje door en de derde game was dan ook een hele spannende! De punten werden over en weer gescoord maar uiteindelijk trok Anson met 18-20 (!) aan het langste eind. Jax wist heel netjes twee wedstrijden te winnen waardoor het 8-2 voor HBC werd. De jeugd is nu twee weken vrij en speelt zaterdag 24 februari pas weer de volgende wedstrijd.

Sandra

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *